Få den bedste ferie – 4 tips at planlægge din perfekte ferie med familien

Få den bedste ferie – 4 tips at planlægge din perfekte ferie med familien

Sommeren er over os, og det betyder ofte solskin og lækkert vejr. Men desværre er det danske sommervejr ikke altid helt enige med os andre i, hvornår og hvor meget solen skal skinne. Det betyder for mange, at de vælger at rejse sydpå over sommeren – så man er sikker på at de blege pusselanker ikke blænder alt for mange, når sommerferien er slut.

Hvis du er er en af dem, kan du få glæde af mine 4 supersimple tips til, hvordan du bedst bærer dig ad med at planlægge den helt perfekte ferie for dig og hele din familie, så alle får en god tur.

1.      Brainstorm

Det her er den vilde og sjove del af planlægningen. Der skal bare indsamles idéer. Det er lige meget, hvad det koster, hvor langt væk det er og hvad der er at lave på destinationen – bare skriv det hele ned!

En måde det kan gribes an på, er at samle hele familien om bordet – lave et dokument, håndskrevet eller på computer, og så bare notere derudaf.

Når nogen melder en mulig destination på bordet, kan det være en god idé at notere seværdigheder, byer i området og muligheder for storby eller strandliv og hvad i ellers går op i. Så bliver det nemlig nemmere at sortere i alle mulighederne.

2.      Vælg fra og til

Når i nu har jeres færdige liste, over alle de steder jeres familie kunne tænke sig at rejse hen, skal der sorteres i listen.

Her er der mange ting at overveje, når i skal sorterer og vælge og vrage mellem mulige destinationer. Det er netop derfor i har taget de små noter, dengang i brainstormede.

Her kan det være en god idé at lade alle i familien skiftes til at sige, hvad de helst vil opleve på deres ferie; om det er storby, strandliv eller kultur. Når i ved dette, kan i nemt skære kraftigt fra i brainstormlisten, da der er nogle af destinationerne, der unægtelig ikke vil være i stand til at leve op til kravene.

3.      Find en base og planlæg, hvordan i vil komme rundt derfra

Når i er nået frem til en endelig destination for jeres rejse, er det også en god idé at lægge en plan for, hvordan i vil komme rundt herfra og hvad i skal se og opleve.

Det er ikke sikkert, at i kun har tænkt jer at være det ene sted hele ferien. Netop derfor har i mulige andre seværdigheder og byer noteret på jeres prioriterede liste ovenfor. Den kommer jer til gode nu, hvor i skal – hvis i vil – planlægge ture til andre steder i nærheden af destinationen.

Det kan være at i har jeres base i en storby, men nogen gerne vil have et par dage ved stranden – planlæg det og find ud af, hvordan i kommer til og fra inden i tager afsted.

4.      Læg et indledende budget

På dette tidspunkt i planlægningen har i en nogenlunde idé om, hvad planen for ferien er, derfor er det også nemt at ligge et umiddelbart budget.

Grunden til at det er en god idé at lægge et budget er, at det tit og ofte er dyrere at være på ferie end man regner med. Med et budget ved hånden, er det både nemmere og sige fra overfor børn, der plager, samtidig med at det giver et godt overblik over, hvor man kan bruge sit feriebudget. Hvis der slet ikke er noget plads i budgettet til en ferie, kan du få gode råd til ferie lån lige her. Så kan du være sikker på at solen skinner på dig til sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *