De 5 bedste dykkersteder i Asien

De 5 bedste dykkersteder i Asien

Der er selvfølgelig en masse individuelle oplevelser der spiller ind, når man taler om de bedste dykkersteder. Det tager udgangspunkt i, hvor man før har dykket og heraf hvad man har at sammenligne med, foruden vejret som spiller en stor rolle for, hvad man oplever under havet. Vi bringer her vores bud på de 5 bedste dykkersteder i Asien. 

Okinawa, Japan

Ørækken Okinawa er kendt som en af de mest specielle destinationer for dykkere. Destinationen byder blandt andet på dyk nær Yonaguni, hvor man finder et meget populært monument under vand: Yonaguni-formationen. Der foreligger mange spekulationer til grund for denne – for hvordan er denne opstået? Du kan selv se monumentet i videoen herunder og komme med dit eget bud. Det vides ikke, om det er udformet af menneskekraft eller naturlig formation, hvilket gør det til et temmelig mystisk sted at dykke.

Green Island, Taiwan

Green Island er en vulkansk ø og dannede engang rammerne for en straffelejr, men det er ikke længere det omdømme, som destinationen har. Green Island byder nemlig på fascinerende dykkemuligheder, hvor man kan opleve et par hundrede forskellige koralarter, foruden over 600 fiskearter! Der er både fantastiske dykkemuligheder for nybegyndere og avancerede. Som udgangspunkt er der altid meget mere at opleve for den avancerede dykker – hvilket selvfølgelig også gør sig gældende her – men Green Island byder på en masse muligheder for kystdyk på lavt vand, hvor nybegyndere kan opleve en hel del modsat mange andre dykkerdestinationer. For den avancerede kan man prøve kræfter af med Shark Point, hvor man blandt andet kan se massevis af hammerhajer. Ydermere kan man også prøve kræfter af med stærke strømme, dybhavsdyk og meget mere!

Rig Reef, Brunei

Rig Reef byder på dykning ved olieplatform! Det er Shells kasserede olieplatforme, som er at finde på havbunden, hvor de er konstrueret som flere forskellige vrag. De er efter tiden blevet begroet med forskellige havelementer, såsom bløde koraller, søtræer og -liljer, og meget andet. Mange forskellige arter er med tiden begyndt at holde til omkring vragende, særligt meget prangende fisk som papegøjefisk og barracudaer. Rig Reef er derfor en anderledes, men også meget spændende destination for dykkere.

Raja Ampat, Indonesien

Dette er et forholdsvis nyt dykkersted, men det er uden tvivl et paradis for dykkere. Der er en fascinerende biodiversitet, hvilket tiltrækker dykkere fra verden over. Det er faktisk dét sted på jorden, hvor der er registreret flest forskellige arter; og der bliver fortsat opdaget nye arter.
Raja Ampat byder på over 200 dykkesteder, og alt efter hvor du bevæger dig hen, kan du opleve alt fra hajer til små pigmæ-søheste, foruden djævlerokker og meget mere. De mange dykkesteder byder også på alt fra vragdyk til dyk i grotter, områder med sort eller hvidt sand, strømdyk og meget, meget mere.

Tubbataha Reef, Fillipinerne

Tubbataha Reefs Nationalpark ligger lige midt i Suluhavet, som omkranses af forskellige øer, herunder Palawan og Mindoro, som du nok har hørt om. Man skal dog være opmærksom på at dyk kun kan foretages fra marts til juni, grundet beliggenheden. Til gengæld er Tubbataha Reef på Unescos Verdensarvsliste, og den består af næsten 100.000 hektar jomfruelige økosystemer. Både koraller, fisk, rokker og hajer er at se, hvis man begiver sig på en dykkertur ved Tubbataha Reef. Det er ikke som mange andre steder, hvor man skal være heldig, hvis man skal se en haj – her er hvalhajer, silkehajer og hvidhajer!

Ovenstående er vores 5 bud på de bedste dykkersteder i Asien. Havet byder dog på tusindvis af forskellige dykkersteder, som kan være fascinerende på hver deres måde. Uanset om du rejser til Filippinerne eller Indonesien, Brunei, Taiwan eller Japan – har vi i hvert fald givet en lille forsmag på, hvad du kan forvente af dykkeroplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *