Hvad sker der, når du flytter til udlandet?

Hvad sker der, når du flytter til udlandet?

En gang imellem rammer vi destinationer, som gør et helt specielt indtryk på os. Man kan blive så forelsket i et land og dets tilhørende kultur, at det giver mening at flytte permanent til stedet. Det er dog en proces, som kan være enormt hård, én til er at besøge et land, og noget helt andet er at bosætte sig på stedet.

Hverdagen ændrer sig

Din hverdag vil ændre sig betydeligt, fra det øjeblik du flytter til udlandet. Det kan være, at du før har været på ferie det pågældende sted, og følt at omgivelserne har været et rart afbræk på den sædvanlige hverdag. Dette kommer til at ændre sig. Feriestedet vil fremadrettet være dit ’hjem’, og noget af magien vil med tiden formentlig mindskes. Noget af spændingen vil med tiden forsvinde, men det kan være, at du i længden oplever, at du i højere grad er glad det pågældende sted?

  1. Du vil gå glip af begivenheder

Når du flytter til udlandet, vil du med sikkerhed gå glip af en masse særlige begivenheder i dine venner og families liv. Det kan være bryllupper, fødsler, fødselsdage mm. De sociale medier, vil med høj sandsynlighed, minde dig om afsavnet. Det kan være en hård virkelig, at skulle vænne sig til. Det positive er, at du med tiden vænner dig til situationen. Derudover, vil dine nærmeste jo også have de samme følelser, når de går glip af vigtige begivenheder i dit liv. Du vil ikke blive glemt.

  1. Venskaber vil forsvinde

Med tiden vil du opleve, at nogle venskaber forsvinder. Der er de venner, som med tiden falder fra, og så er der dem, som du bliver endnu tættere med. Du vil i den forstand, gennemgå en grundig oprydning i dine relationer. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

  1. Du vil værdsætte hjemlandet mere

Du vil værdsætte Danmark på en helt anden måde, og i højere grad opleve Danmark som værende et rart afbræk på hverdagen.

 

Regler for det praktiske

Inden du flytter hjemme fra, skal du udover at have styr på det følelsesmæssige, også have styr på der praktiske.

Der er forskellige regler for dig, alt afhængig af, hvor længe du rejser ud af landet. Befinder du dig i udlandet i mindre en seks måneder, er det ikke nødvendigt, at foretage dig noget. Såfremt du har planer om, at befinde dig i udlandet i mere end seks måneder, skal du have styr på reglerne.

Du skal inden afrejse, meddele den kommune som du bor i, at du flytter til udlandet. Du kan senest melde din flytning fem dage efter flytningen.

Skattemæssigt er der forbehold, som du skal have i sinde når du flytter. Du skal for at undgå dansk skattepligt, opfylde nogle krav.  Ophold under 3 måneder eller mindre end 180 dage inden for 12 måneder i Danmark, er kriterierne for, at du kan undgå at være skattepligtig i Danmark.

Hvis du modtager sociale ydelser, er der reglementer, som du skal være opmærksom på inden afrejse.

 

Hvad gør du med din bolig?

Hvis du er afklaret med, at din flytning til udlandet er en permanent beslutning, skal du formentlig til at sælge din bolig. I den forbindelse skal du have fat i en ejendomsmægler, som kan hjælpe dig med sagen. Det kan være en god ide, at være ude i god tid, da det kan variere meget, hvor længe det tager at sælge en bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *