Første rejse med dit barn? – hvordan forbedreder du dig bedst muligt

Første rejse med dit barn? – hvordan forbedreder du dig bedst muligt

Hvis det er første gang du skal ud og rejse med dit barn, kan der være nogle forskellige ting, man skal tage stilling til. Man kan som forældre have en masse bekymringer og spørgsmål, som er baseret på dit barns alder, destinationen m.m.

 

Planlæg transporten og opholdet nøje

Lange rejser er forfærdelige for børn, der ikke kan finde roen til at sove sig igennem det. De bliver rastløse og uroen skaber ofte en dårlig stemning. Alle har mødet et grædende barn på flyveren og ligemeget hvor irriterende du som passager synes det er, så synes forældren til barnet formentlig selv, at det er super frustrerende. Det er vigtigt at have en masse aktiviteter med på flyveren, som kan holde børnene underholdt. En af dine største udfordringer er, at du ikke kan have dig selv i fokus på samme måde, men må ofre en masse ekstra energi på dine børn. (som altid)

Hvis du vælger at bo på hotel, så vær meget omhyggelig når du booker. Hvilket hotel er bedst egnet til dig som familie og er det måske bedre med en feriebolig, hvor i kan styre jeres egen døgnrytme, uden at være afhængig af andres. En feriebolig kan føles mere som et hjem, da du blandt andet selv kan lave mad. Fordelen ved hotellerne er nogle gange, at der en pool og andre udendørsaktiviteter tilknyttet til hotellet.

 

Hvad skal der i kufferten?

Pak ikke for meget. Husk på, at de fleste ting også kan fås i udlandet og du sikkert køber noget til dit barn på ferien alligevel. Det handler om at pakke en masse, der kan holde dit barn underholdt, til de situationer, hvor du ikke har muligheden eller energien til det.

Husk alle de praktiske ting, som særligt er den del af toilettasken. Nogle ting er ofte bedre at pakke ekstra af end andet. Det er specielt ærgerligt, hvis du løber tør for bleer eller creme på ferien, og det ikke er noget du kan finde i den ønskede kvalitet. Det vigtigste er selvfølgelig, at tage stilling til hvor ferien går hen. Er der tale om et koldt vejr eller mere sol og varme?

Hvis man mangler inspiration, kan man kigge på et mærke tøjmærke som Sofie Schnoor. De har en masse matchende tøj til alle former for vejr. Hvis du rejser på en ferie med kulde, sne og blæst, skal du måske investere i en jakke, sweaters, støvler, huer og andet, der holder dit barn varmt. Hvis der er langt mere sommer og sol, så husk det lette tøj. Dit barn kan til tider være mere følsom over for meget varme eller kulde og man skal hele tiden passe på dit barn, selvom de måske har en anden ide om hvor koldt eller varmt de synes det er.

 

Lad dit barn være nysgerrig på det hele

Ligemeget om det er første gang, kan det godt være lidt af en prøvelse at rejse med små børn. Bekymringerne kan være mange, ligefra hvordan man kommer frem, til hvad der skal ligge i kufferten.

Det er først og fremmest vigtigt at kunne springe ud i det, selvom det kan være overvældende at have børn med. Man skal blot huske, at ferien ikke varer for evigt og, at  man opbygger erfaring fra hver ferie du tager dem med på.

Lad dit barn være nysgerrig og stille alle spørgsmålene, for det kan være svært at forsstå hvorfor alt er så anderledes end derhjemme. Folk forstår alligevel ikke dit jeres sprog og man skal derfor ikke være flov over, at ens barn kan stille nogle lidt sjove spørgsmål til tider.

Du synes måske selv den nye destination er spændende og der er en masse at udforske. Vær nysgerrig med dit barn og lev dig ind i hvorfor de tænker og siger, som de gør. Tale med dit barn om, hvad der skal til at ske. Lad dem vide, hvad der sker når det sker, så de ikke bliver utrykke og får en dårlig oplevelse ud af det. Det er dig der skal skabe spændingen og glæden ved at rejse. Vi eventuelt billeder og fortæl dem, at det er okay, at de er nervøse og spændte.

Husk at nyde det! Afsæt god tid, pak fornuftigt, og gør selve rejsen til en del af ferieoplevelsen. Læg nogle planer, men lav ikke et for stramt skema. Husk blot på, at du nok skal klare den, og at din ferie nok skal blive rigtig god!

Forberedelse, forberedelse, forberedelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *