Det skal du huske inden afrejse

Det skal du huske inden afrejse

Rigtig mange danskere drømmer om den store rejse til udlandet – at rejse rundt i de store udland og få nogle fantastiske oplevelser og minder for livet. Mange tager springet og holder fri eller tager orlov i en periode, og forfølger deres drøm om en lang rejse i udlandet. Men der er nogle vigtige ting, du skal være opmærksomme på inden du tager afsted.

Læs med og få inspiration til hvad du skal huske inden du planlægger sådan en tur.

Have budgettet på plads

Det første du skal se på er din rejseøkonomi – det er vigtigt du lægger et budget med alle dine udgifter, så du får styr på økonomien inden du rejser. Selvom det er blevet billigere at rejse rundt i verden, så løber det stadigvæk op.  Det er ikke kun flybilletter og hotel – eller vandrehjem – du skal betale for. Der er også masser af udgifter forbundet med rejsen, som du måske ikke tænker over.

Hvis du for eksempel overvejer at tage til Asien eller Afrika på din tur, så skal du også medregne vaccinationer, så du ikke få sygdomme – du helst ikke skal have. Desværre er rejsevaccinationer ikke dækket af staten, men du kan få et tilskud, hvis du er medlem af sygesikringen ”danmark”. Og når du er i gang med at få vaccinationer skal du også huske en rejseforsikring, så du er dækket hvis uheldet er ude, mens du er væk fra Danmark. Alt for mange rejser desværre uden forsikring og det dem dyrt i længden. Det kan betyde du skal have fat i advokat, der kan rådgive dig omkring erstatning og hvilke muligheder du har for at få kompensation.

Derfor er det en god idé at få styr på økonomien inden du tager afsted, ellers kan du komme ud for ubehagelige overraskelser.

Forbered på turen

Det andet du skal gøre er at forberede dig på turen. Du skal ikke planlægge din tur ned til mindste detalje, men det er til din fordel, hvis du har en forestilling om de ting du gerne vil nå at se og opleve. Du har sikkert allerede gjort dig nogle tanker om det land eller de lande du skal besøge, og derfor kan du med fordel undersøge de områder, som passer perfekt ind til rejsen. Dermed bliver det hverken for planlagt eller løst. Med en kombination af det planlagte og plads til spontane beslutninger, får du en langt bedre tur, hvor du kan slappe af og nyde din rejse endnu mere.

Gør flyveturen til din ven

Det tredje du skal gøre er at gøre flyveturen til din ven. Mange bryder sig ikke om at flyve – af flere grunde. Nogle har måske haft en kedelig oplevelse, mens de har været ude og flyve, andre har måske bare en angst med flyveturen. Medmindre du sidder på businessclass, så er en flyvetur, på flere timer, heller ikke det mest komfortable. Men hvis du forbereder dig ordentligt på flyveturen, får du hurtigt en mere komfortabel flyvetur. Sørg derfor at have tøj på du kan slappe af i med, lydbøger og podcasts og høretelefoner, der lukker støj ude. Hvis du derudover går rundt med små skavanker, som ondt i foden eller har en tandpine, så kontakt din læge og find en tandlæge i København eller din gamle provinstandlæge. Det er ikke særlig rart at starte din rejse med noget, du kunne have ordnet inden du tog afsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *