Den korte guide til at rejse billigt

Den korte guide til at rejse billigt

De faldende flypriser og det øgede fokus på flysikkerhed får flere og flere danskere til at rejse ud i verden. I dag har alle råd til at rejse, hvilket vi især kan takke de mange lavprisselskaber for.

Drømmer du om at få dine penge til at række længere? Så vil denne korte guide til at rejse billigt helt sikkert falde i din smag. Du får nemlig serveret en lang række guldkorn.

Flyv kun med håndbagage

Der er mange fordele ved at rejse uden indchecket bagage.

Du har ikke blot mulighed for at spare penge, men kan også slippe for en masse besvær. Du skal nemlig ikke bruge tid og energi på at checke din bagage ind, når du ankommer til lufthavnen. Rejser du kun med håndbagage, kan du gå direkte til security, hvis du vel at bemærke har checket ind hjemmefra.

Det er typisk helt gratis at flyve med håndbagage, hvorfor det bør være at foretrække, hvis man gerne vil spare penge. Dog skal du være opmærksom på, at der er regler for, hvor meget din håndbagage må veje. Som regel ligger grænsen på 8-12 kg.

Med dette tip kan du let spare 3-500 kr. på en returrejse.

Tjen penge på en evt. flyforsinkelse

Det lyder måske for godt til at være sandt, at man kan tjene penge på at flyve, men det kan faktisk lade sig gøre, hvis man kommer ud for en flyforsinkelse. EU-reglerne foreskriver nemlig, at man har ret til kompensation, hvis man ankommer mere end tre timer for sent til sin destination.

Tip: Airhelp kan hjælpe dig med at indkræve din retmæssige erstatning.

Eksempel: Kastrup -> London (billetpris: 350 kr.) – (3 timer og 15 minutter forsinket)

Med udgangspunkt i ovenstående eksempel kan du få 250 euro svarende til omkring 1.800 kr. i erstatning. Med en billetpris på 350 kr. har du altså tjent 1.450 kr.

Så er det lige pludselig ikke så slemt at blive forsinket på rejsen, vel?

Rejs på skæve tidspunkter

Fleksibilitet er et vigtigt nøgleord, når det handler om at spare penge på flyrejser. Du kan nemlig spare rigtig mange penge ved at rejse på skæve tidspunkter. Det vil i den anledning være en fordel, hvis du ikke har noget imod at flyve meget tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

Foruden tidspunktet på dagen skal du også være opmærksom på, at nogle ugedage er dyrere at rejse på end andre. Nyere undersøgelser har vist, at de billigste rejsedage er tirsdag og onsdag, hvorfor du bør forsøge at rejse på disse dage. De dyreste rejsedage er fredag og søndag. Dog er der selvfølgelig ingen regler uden undtagelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *