3 grunde til vores flybilletter kun bliver billigere herfra

3 grunde til vores flybilletter kun bliver billigere herfra

For 5 år siden skulle du betale 4-5.000 kroner for at få en tur-retur-billet til USA. I dag kan du købe den samme billet for blot et par tusinde kroner og endda flyve i et nyere og mere lækkert fly.

Sådan vil det også fortsætte.

Priserne falder med nogle procentpoint om året – og det gælder både for de kortere flyvninger inde i Europa og de længere til USA og Asien. Norwegian har lige åbnet sin første direkte rute fra London til Rio de Janeiro – så nu gælder det også Sydamerika.

I denne artikel kigger vi på de 3 grunde til, det bliver billigere og billigere at flyve:

Intensiveret konkurrence

EasyJet, RyanAir, Wizz Air .. der er efterhånden så mange lavprisselskaber særligt i Europa, at det er svært at huske dem alle.

Den intensive konkurrence kommer til som forbruger til glæde og betyder billige billetpriser.

Det gælder for alle markeder, hvor konkurrencen skærpes. I de senere år har du kunnet finde billige hoteller i København for 3-400 kroner – det var uhørt år tilbage.

Brændstofeffektive fly

Brændstof er ca. 40 % af omkostningerne forbundet med at flyve.

Selv små procentuelle forbedringer i flyenes brændstofeffektivitet betyder derfor meget for, hvor meget du kommer til at betale for din flybillet.

I disse år bruger flyproducenterne deres ressourcer på ikke at lave større fly – men mere brændstofeffektive fly. Boeings 787-Dreamliner (et mindre fly) vandt kampen mod Airbus A380 (et enormt fly), fordi omkostningerne per side bliver mindre.

Mere effektive motorer, lettere fly med komposit-materialer og andre innovationer bidrager til et mindre brændstofforbrug til glæde for både planeten, miljøet og din pengepung.

Flere flyver og fylder flyene

Omkostningen ved at flyve er næsten den samme, uanset om der er 400 eller 500 med flyet.

At bygge flyet, få det til at lette og lande og uddanne piloter er de store omkostninger.

Når flere personer begynder at flyve, bliver flyene fyldt op – og så bliver det billigere for alle personer om bord.

I takt med at verden bliver rigere og flere begynder at flyve – hvilket særligt sker lige nu i Asien, hvor middelklassen bliver enorm i disse år – bliver billetterne billigere for alle.

God tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *